Hoe werkt two-way authentication?

Two-factor authentication (2FA), oftwel tweestapsverificatie, is een mogelijkheid om jouw MyTourist account beter te beveiligen. Zodra je inlogt op een nieuwe combinatie van IP adres en browser, wordt een unieke code verstuurd naar jouw e-mailadres. Die code dient, voordat je toegang krijgt tot MyTourist, correct te worden ingevoerd. Deze extra handeling is dus uitsluitend nodig wanneer je overstapt naar een andere browser, je vanaf een nieuwe locatie inlogt of een ander IP adres van je internetprovider krijgt toegewezen.

Deze techniek maakt het hacken van jouw account een stuk lastiger. De kwaadwillende hacker zou in deze situatie niet alleen jouw wachtwoord moeten bemachtigen, maar dient ook toegang tot jouw mailbox te hebben.

Uiteraard is en blijft het advies om een veilig wachtwoord te gebruiken. En natuurlijk monitoren wij streng op misbruik van MyTourist. Toch is een two-way authentication een extra hulpmiddel die een nog betere garantie geeft op de veiligheid van jouw account.

In- of uitschakelen van Two-way authentication

Klik op je profielfoto, rechtsbovenaan in jouw MyTourist account. Klik op het tandwieltje naast jouw naam. Activeer of deactiveer hier eenvoudig de two-way authentication voor jouw account.