Startersgids, aan de slag met MyTourist

In deze startersgids leggen we in eenvoudige stappen uit hoe je als nieuwe MyTourist gebruiker aan de slag kan met de basisfunctionaliteiten. We geven je tips om eenvoudig van de software gebruik te maken en hoe je de hotel software inricht en configureert.

Vragen? Gebruik de realtime chat

Heb je gaandeweg vragen? Schroom niet om contact op te nemen. Tijdens kantoortijden kan dit door middel van de realtime chat, zodat je direct een antwoord op je vraag hebt. Dit werkt eenvoudig vanuit de software. Rechtsboven, links naast je profielafbeelding, tref je een 'reddingsboei icoontje'. Klik deze aan om direct in gesprek te komen met een MyTourist medewerker. Hij helpt je graag weer op weg!

Voorkeuren en algemene hotel (adres)gegevens

De eerste stap is het invoeren van enkele gegevens, waaronder het adres van je hotel. Klik op het tandwieltje rechtsbovenaan in jouw MyTourist account (naast je profielafbeelding).

Je treft in dit instellingenoverzicht een vijftal opties, die je in deze volgorde het best kan doorlopen. Start dus bij "Je accomodatie" waar je algemene adresgegevens kan invoeren. Vervolgens voer je bij "Kamertypes en Kamers" de kamers met alle voorkeuren en faciliteiten in, eventueel met foto's. Vanaf dan is het mogelijk bij "Boekingen" de agenda te gebruiken en daarmee aan de slag te gaan.

Aan de slag met je hotel website

Bij "Je website" in het menu beschik je over de mogelijkheid teksten in te voeren, je logo te uploaden en een kleur te kiezen die wordt toegepast voor jouw hotel website. De website score geeft tips om de werking en zoekmachine optimalisatie van je webpagina te verbeteren. Via de tijdelijke link die in beeld wordt gebracht, kan je jouw hotel website alvast bekijken voordat je deze live zet.