Datum: 07-03-2020

Airbnb aan Channel manager koppelen

Het middels iCal koppelen van je MyTourist kalender aan je Airbnb account stap voor stap uitgelegd.

Maak een iCal URL voor Airbnb

Allereerst maken we een nieuwe iCal URL aan in je MyTourist account. Deze URL bevat altijd een compleet overzicht van alle boekingen in jouw MyTourist kalender. Airbnb kan deze URL uitlezen om de beschikbaarheid aan te passen.

1. Open in je MyTourist account de Instellingenpagina en ga naar Channel Manager.
  2. Klik op de button** Nieuwe koppeling**.
  3. Selecteer Airbnb en klik op Toevoegen.
  4. Een overzicht van iCal URL's wordt per kamertype gepresenteerd. Deze URL's hebben we in de volgende stap nodig.

Importeer de URL bij Airbnb

De iCal URL die we hebben aangemaakt, moeten we kenbaar maken bij Airbnb. Zij zullen op een door hen geconfigureerde frequentie de URL aanroepen om de complete beschikbaarheid van jouw MyTourist kalender over te nemen.

1. Open Kalender in je Airbnb account.
  2. Ga naar Beschikbaarheidsinstellingen.
  3. Onder Synchroniseer kalenders klik je op Kalender Importeren
  4. Plak de eerste iCal URL uit MyTourist (stap 4 van dit artikel), geef de iCal een naam (bijvoorbeeld de naam van je kamertype) en sla op.
  5. Herhaal deze stappen voor alle kamertypes.

De koppeling is voltooid! Vanaf nu worden alle boekingen in jouw MyTourist kalender overgenomen naar Airbnb,

Datum: 07-03-2020
Is je vraag beantwoord?
Wij vinden het belangrijk jou van het beste antwoord te voorzien. Daarom optimaliseren we graag onze kennisbank. Heeft dit artikel jou geholpen en is jouw vraag beantwoord?
De meest gebruikte zoektermen: "Hoe koppel ik Booking.com?", "Prijsprofielen", "Hoe wijzig ik de taal?", "Domeinnaam koppelen"

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Akkoord